STEMPELKAART ALS TOEGANGSBEWIJS VERPLICHTVeiligheid en beheersbaarheid. Dat zijn de kernwoorden die elk jaar weer terug komen bij het organiseren van de Kuukse elfkroegetocht. Diverse overheidsinstanties overleggen elk jaar intensief met de commissie Kuukse elfkroegetocht hoe het evenement in goede banen te leiden en het daarmee elk jaar weer tot een groot succes te maken. Aan tafel voor een interview Wout Mulders, coördinator Veiligheid van de commissie Kuukse elfkroegetocht en Bas Keijsers, voorzitter van dit Kuukse carnavalsevenement.

“Al in de zomermaanden is het eerste contact geweest tussen de Gemeente en de organisatie”, vertelt Keijsers. “Beide partijen hadden behoefte te overleggen over de toekomst van de Kuukse elfkroegetocht. Na een zorgvuldige afweging zijn we uitgekomen om voor het eerste een maximum aantal bezoekers te stellen voor het evenement”.
Na overleg met o.a. de Brandweer en Veolia over het vervoer, zijn de partijen uitgekomen op 20.000 bezoekers. Kan het evenement uitverkocht raken? “Jazeker”, is het duidelijke antwoord, “ook dit jaar houden we hier al rekening mee om de bezoekers tijdig hierover te informeren mochten de stempelkaarten opraken”.
Om de aantallen mensen op het evenemententerrein te bewaken, heeft de organisatie toestemming van de Gemeente de verkoop van stempelkaarten als entree bewijs in te stellen. “Klopt”, bevestigt Keijsers, “door de stempelkaarten is het voor de organisatie en voor de Gemeente eenduidig om het maximum aantal mensen te bewaken. Iedereen die het evenement bezoekt is verplicht een kaart te kopen!”
En wat zeggen jullie tegen de mensen die dit niet zien zitten? “Dan is het beter om niet te komen”, vervolgt Mulders, “carnavals dinsdag in Kuuk is met stempelkaart en ook als je niet de elf kroegen langs wilt gaan, je bent bezoeker van het evenement dus koop je een stempelkaart”.

“Oja”, besluit Mulders, “onze tip voor die dag is vooraf cash geld pinnen. Er is maar 1 pin automaat op het parkoers, dus daar kunnen lange wachttijden ontstaan”

dinsdag 8 maart 2011 0:00


TOT
VOLGEND
JAAR!

#KUUKSE11
LAATSTE
TWIETS
 
Samensmelting ❤️! #trots #doorzetters #kuukse11 https://t.co/4OsvGeEFyD
Een nieuwe mijlpaal, ons eigen drankje: Zatte Zoef! #kuukse11 #carnaval #shotje https://t.co/8s3UQVbuO2
RT @alei55: Joris Verkerk wint proloog Elfkroegetocht. Volgers komen nu binnen @cuijksweekblad @elfkroegetocht https://t.co/DuLNhnnaMQ
Durf jij deze ultieme proef aan? Kom dan naar de 34ste Kuukse elfkroegetocht! 🍍🌴🥥🎉 Bekijk nu de video-trailer door… https://t.co/6MS7kwfekv
Benut je talent en schrijf je in voor de wedstrijd van de Kuukse elfkroegetocht! #kuukse11 #rolschaatsen #diehards https://t.co/KgdGXwGItE
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR