NIEUWE MIJLPAAL KUUKSE ELFKROEGETOCHT: 20.000 DEELNEMERSHolie Molie! Twee woorden die de 27ste editie van de Kuukse elfkroegetocht misschien wel het beste samenvatten. Want wat was het weer fantastisch! De elfkroegetocht van 2012 was er een met een nieuwe mijlpaal. Om ongeveer half één dinsdagmiddag kon de Commissie Kuukse elfkroegetocht niet anders concluderen dan dat de enige echt tocht der tochten was uitverkocht. Dat betekende dat in totaal maar liefst 20.000 deelnemers hun rondje liepen langs de elf Kuukse kroegen op weg naar hun onderscheiding. Niet te geloven!

Deze 20.000 kroegetochtlopers maakten er een fantastisch feest van, met te veel hoogtepunten om allemaal op te noemen. Jochen Miller, speciaal ingevlogen vanuit de Verenigde Staten, bracht het Louis Jansenplein in extase, de Cuijkse Charmante Kloodzakken en Pater Moeskroen zetten het Kerkplein op z'n kop en ook op de andere van in totaal acht podia ging het dak eraf. En het mooie van de Kuukse elfkroegetocht: dit als altijd met lekker weer en een super sfeer.

Wij betreuren het voorval bij het station. Daar raakte een meisje bekneld in de drukte bij de toegangscontrolepoort naar het perron. Zij is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wij hopen dat zij weer volledig en spoedig hersteld.

We zullen nu weer moeten wachten tot volgend jaar, maar gelukkig hebben de beelden nog. Voor zover dat nog niet het geval was, geniet de Kuukse elfkroegetocht nu ook landelijke bekendheid. SBS6-programma Hart van Nederland had in de gaten dat er maar één echte elfkroegetocht is en kwam voor een reportage richting Cuijk. Ook KKN maakte beelden. Later zullen filmpjes van de Commissie Kuukse elfkroegetocht zelf op deze site verschijnen. Op Facebook staan al een aantal foto's, er volgen er zo snel mogelijk meer (ook op deze site).

Naast de krap 20.000 rekreanten, deden ook meer dan dertig teams mee aan de wedstrijd. Na een als altijd spannende en heroïsche wedstrijd waarin vooral de laat gestarte teams zich door een enorme mensenmassa moesten banen, bleken Maarten Tessers en Jeroen Sengers van team Frater Jan Baptist de beste te zijn. Deze rolschaatsers met hun voor deze Holie-editie toepasselijke naam legden het parkoers foutloos af in een knappe tijd van 11 minuten en 55 seconden. Later een uitgebreid verslag van de wedstrijd, inclusief de volledige uitslag.

En voor wie vannacht dacht: waar komt dat licht toch vandaan? Dat was de enige echte glow-in-the-dark-HOLIE-stempelkaart!

woensdag 22 februari 2012 13:19


TOT
VOLGEND
JAAR!

#KUUKSE11
LAATSTE
TWIETS
 
Samensmelting ❤️! #trots #doorzetters #kuukse11 https://t.co/4OsvGeEFyD
Een nieuwe mijlpaal, ons eigen drankje: Zatte Zoef! #kuukse11 #carnaval #shotje https://t.co/8s3UQVbuO2
RT @alei55: Joris Verkerk wint proloog Elfkroegetocht. Volgers komen nu binnen @cuijksweekblad @elfkroegetocht https://t.co/DuLNhnnaMQ
Durf jij deze ultieme proef aan? Kom dan naar de 34ste Kuukse elfkroegetocht! 🍍🌴🥥🎉 Bekijk nu de video-trailer door… https://t.co/6MS7kwfekv
Benut je talent en schrijf je in voor de wedstrijd van de Kuukse elfkroegetocht! #kuukse11 #rolschaatsen #diehards https://t.co/KgdGXwGItE
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR