DE KANSAS SCHAATST ZICH IN ILLUSTER RIJTJEHun namen waren al vereeuwigd in de Muur van Toebes. Maar Camiel Smits en Bastian van den Hoogen staan sinds dinsdagmiddag ook in een ander illuster rijtje. De rolschaatsers van Café/Tapperij Kansas wonnen de 29ste Kuukse elfkroegetocht en boekten daarmee - na hun winst in de 25ste editie - de tweede zege van hun wedstrijdcarrière. Dat een team het is gelukt de enige echte tocht der tochten meer dan één keer te winnen, is sinds de hegemonie van Jorn van Kampen en Frank van Hulst (winnaars van de 16de tot en met de 20ste editie) niet meer voorgekomen.

Smits en Van den Hoogen wonnen eveneens de prijs voor het beste kroegteam én schaatsten de tweede tijd op de verlengde Muur. De bonusseconden die ze daarmee verdienden hadden ze voor hun overwinning niet nodig. Het duo van de Kansas was met hun tijd van 10 minuten en 25 seconden met afstand de beste van een historisch sterk startveld. Ze verwezen de teams van Café de Kwast (vaste podiumklanten Thomas van Alem en Stan Dievelaar) en de winnaars van vorig jaar (Jeroen Kokke en Richard van Geffen) naar plek twee en drie. Restaurant Smaak (winnaars 26ste editie) en de Fixet Bullets (winnaars 27ste editie) complementeerden de top vijf.

Tijdens de wedstrijd werd voor het eerst op de podia bij de verschillende hindernissen live verslag gedaan van de verrichtingen van de 29 gestarte rolschaatsduo’s. Die verslaggevers, waaronder Kuukse bekendheden als Paul van Schaijik en carnavalskwartet De Brillo’s, zagen dat Civicum Dames 1 als beste damesteam het rondje langs de elf kroegen aflegde. Voor Moniek Arts betekende dat al haar vierde zege, de eerste met teamgenote Martine de Korte.

Wie zich tijdens de elfkroegetocht afvroeg waarom alle wedstrijdteams met een bepoederd gezicht rond schaatsten: dat kwam door het jaarlijkse verrassingsspel van het Oud-Rijders Legioen, waarbij de deelnemers onder andere het meel van een foto af moesten blazen. Het gezelschap van oud-winnaars beoordeelde traditioneel ook de outfits van deelnemers. De ORL-prijs voor beste verklede wedstrijdteam ging uiteindelijk naar het team van Breedbeeld Producties / Patrick Bongartz Fotografie.

Dat team werd tevens 29ste en laatste. Iets daarvoor eindigde Prins Twan en Adjudant René van karnavalsgezelschap De Nölers op de 26e plaats. Gezien het feit dat ze na precies 1.11 meter al onderuit gingen en op hun kont de afrolbaan afschoven een erg knappe prestatie, die hoe dan ook de boeken in gaat. Twan en René waren namelijk de eerste prins en adjudant die ooit aan de wedstrijd van de Kuukse elfkroegetocht hebben meegedaan. Een actie die wat de Commissie betreft een nieuwe traditie gaat worden.

Of dat gaat gebeuren, zien we tijdens de wedstrijd van de 30ste Kuukse elfkroegetocht. Eén ding is wel zeker: er zullen op dinsdag 17 februari 2015 een aantal teams gebrand zijn om Café/Tapperij Kansas van hun troon te stoten!

De volledige uitslag van de 29ste Kuukse elfkroegetocht is hier te bekijken. Meer foto’s volgen snel op onze Facebook-pagina, en ook op deze website. Een uitgebreide terugblik op de rest van het bijzonder geslaagde evenement volgt later.

woensdag 5 maart 2014 12:37


TOT
VOLGEND
JAAR!

#KUUKSE11
LAATSTE
TWIETS
 
Samensmelting ❤️! #trots #doorzetters #kuukse11 https://t.co/4OsvGeEFyD
Een nieuwe mijlpaal, ons eigen drankje: Zatte Zoef! #kuukse11 #carnaval #shotje https://t.co/8s3UQVbuO2
RT @alei55: Joris Verkerk wint proloog Elfkroegetocht. Volgers komen nu binnen @cuijksweekblad @elfkroegetocht https://t.co/DuLNhnnaMQ
Durf jij deze ultieme proef aan? Kom dan naar de 34ste Kuukse elfkroegetocht! 🍍🌴🥥🎉 Bekijk nu de video-trailer door… https://t.co/6MS7kwfekv
Benut je talent en schrijf je in voor de wedstrijd van de Kuukse elfkroegetocht! #kuukse11 #rolschaatsen #diehards https://t.co/KgdGXwGItE
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR