KUUK OP Z’N KOP!Als je vorige week in Cuijk had gevraagd of er ooit iemand door een feestend publiek in een rubberboot over het Louis Jansenplein gedragen zou worden, dan was je ongetwijfeld voor gek verklaard. Na afgelopen dinsdag is alles ons dorp echter anders. Het Cuijkse centrum stond tijdens de 29ste Kuukse elfkroegetocht nóg meer op zijn kop dan tijdens de voorgaande 28 edities. Het was een ziek mooi feest, met dank aan feestm’ziek en een stralend lentezonnetje.

Cultheld Kees van Hondt spande de kroon met een even droog als hilarisch optreden dat het in volle getale aanwezige publiek voor het hoofdpodium - zoals vooraf beloofd - in een roes van complete gekkigheid bracht. Wat de rol van de door zijn dansende assistenten uitgedeelde bekertjes melk hierin waren, is nog onbekend. Maar er was natuurlijk veel meer dan de door de deelnemers volledige in de armen gesloten feest-dj. Voordat hij begon op het Louis Jansenplein zorgde 30eurolive daar al voor een ongekend lekker sfeertje.

Ook op de andere podia was het raak. BZB zorgde met een knallend optreden voor knotsgekke taferelen op het Kerkplein. En dat was ook het geval in de Maasstraat (onder andere Helemaal Hollands), bij het Oktoberfest van het Duitse Bayernmän in de tent op het Frater Jan Baptistplein en bij Crazy Cadillac, op het podium bij De Kansas.

Bennie Solo (Noord), DJ Resound (Centrum) en coverband Session (Zuid) zorgde ervoor dat oude tijden herleefden: de Grotestraat was als vanouds een grote dansvloer, van noord tot zuid. Het was ouderwets gezellig. Voor jong en oud. Voor Kuukse en niet-Kuukse. De sfeer was zelfs zo goed, dat een groot deel van de 20.000 deelnemers ongebruikelijk lang bleef hangen. Ondanks dat verliep het vervoer terug naar huis voor bezoekers van buiten Cuijk zonder problemen, met dank aan de extra ruim opgezette buffers op het station.

De Commissie Kuukse elfkroegetocht is er trots op dat alles zo goed is verlopen en wil alle feestvierders onzettend bedanken voor een onvergetelijke 29ste editie. Op dinsdag 17 februari 2015 nodigen we iedereen weer van harte uit voor de 30ste Kuukse elfkroegetocht. En dan gaan we die van dit jaar gewoon weer overtreffen. Want het kan altijd gekker en gezelliger!

Houd onze Facebook-pagina in de gaten voor meer foto's!

vrijdag 7 maart 2014 16:23


TOT
VOLGEND
JAAR!

#KUUKSE11
LAATSTE
TWIETS
 
Samensmelting ❤️! #trots #doorzetters #kuukse11 https://t.co/4OsvGeEFyD
Een nieuwe mijlpaal, ons eigen drankje: Zatte Zoef! #kuukse11 #carnaval #shotje https://t.co/8s3UQVbuO2
RT @alei55: Joris Verkerk wint proloog Elfkroegetocht. Volgers komen nu binnen @cuijksweekblad @elfkroegetocht https://t.co/DuLNhnnaMQ
Durf jij deze ultieme proef aan? Kom dan naar de 34ste Kuukse elfkroegetocht! 🍍🌴🥥🎉 Bekijk nu de video-trailer door… https://t.co/6MS7kwfekv
Benut je talent en schrijf je in voor de wedstrijd van de Kuukse elfkroegetocht! #kuukse11 #rolschaatsen #diehards https://t.co/KgdGXwGItE
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR