DE 30STE KUUKSE ELFKROEGETOCHT: WAT EEN DAG!De twee als non verklede mannen die dinsdagavond na het voltooien van de 30ste Kuukse elfkroegetocht arm-in-arm richting het station strompelden, sloegen de spijker op zijn kop. “Cuijk is maar een dorp, maar dit geweldige feest doet geen stad in Nederland ze na”, zei de één. “Wat was het fantastisch. Dit vergeet ik nooit meer”, zei de ander. Want inderdaad, een onvergetelijke dinsdag… dat was het!

Tijdens het halen van de elf stempels en helemaal na het krijgen van de felbegeerde onderscheiding ging iedereen uit zijn dak. Een groot deel in een op het ‘Voltooien’-thema afgestemde indianen- of cowboy-outfit, veel anderen met ‘De Enige Echte’ elfkroegetocht-tooi op hun hoofd. Dat door de elf genuttigde consumpties niet iedereen doorhad dat er met de indianennamen op de onderscheidingen ‘matches’ mogelijk waren, mocht de pret niet drukken. Want van het podium Grotestraat-Noord tot Grotestraat-Zuid, van het Kerkplein tot het Louis Jansenplein, de tent op het Frater-Jan Baptistplein en niet te vergeten het nieuwe unieke podium rondom het Heilig Hartbeeld in de Maasstraat: overal was het een gekkenhuis, overal was het feest.

Wolter Kroes en Frans Duijts, twee doorgewinterde artiesten die al heel wat in hun carrière hebben meegemaakt, keken hun ogen uit hoe tot voorbij Café de Kwast hun bekende hits van begin tot einde werden meegezongen. De Guus Meeuwis look-alike zal zich de echte hebben gevoeld toen hij op het Maasstraat-podium ‘Brabant’ ten gehore bracht. Het gezang van de elfkroegetochtdeelnemers onder de tenten rondom het heilig hartbeeld deed namelijk niet onder voor het publiek van de echte Guus tijdens zijn concerten in het PSV-stadion. Kippenvel van de grote teen tot in de kruin.

Met zijn absurde draaistijl zette Kees van Hondt deze keer het Kerkplein op zijn kop, coverband Fragment transformeerde de tent op het Baptistplein in een kolkende, stampende en dampende feestmassa en de ‘polonaise-achteruit’ van Bennie Solo en De Sjonnies op de Grotestraat-Zuid reikte bijna tot aan de tent van Café de Bond. De Eightball Boppers werden na een jaar afwezigheid weer in de armen gesloten door het publiek voor Café de Kansas, terwijl de Gebroeders Rossig de doorlopers staande hield voor het podium op de Korte Molenstraat.

Maar er was veel meer. Zoals de grote slotact van dit jaar: BZB. Het Louis Jansenplein stond tijdens hun optreden voller dan ooit. Ze bezorgden al dat toegestroomde publiek een van de hoogtepunten in de geschiedenis van de elfkroegetocht. Vanaf het podium en vanaf het balkon bij de entree zag de Commissie Kuukse elfkroegetocht dat het goed was. De 30ste Kuukse elfkroegetocht was er opnieuw een met een unieke sfeer en zonder noemenswaardige incidenten. “En dat is een compliment waard voor iedereen die hier vandaag in Cuijk aanwezig was”, sloot commissie-voorzitter Marco Fransen de dag op het ‘Opperhoofdpodium’ af.

En daar sloeg hij - net als de twee nonnen die niet lang daarna zonder problemen de trein naar Nijmegen instapten - de spijker mee op zijn kop. Tot de 31ste editie, op dinsdag 9 februari 2016!

donderdag 19 februari 2015 20:10


TOT
VOLGEND
JAAR!

#KUUKSE11
LAATSTE
TWIETS
 
Samensmelting ❤️! #trots #doorzetters #kuukse11 https://t.co/4OsvGeEFyD
Een nieuwe mijlpaal, ons eigen drankje: Zatte Zoef! #kuukse11 #carnaval #shotje https://t.co/8s3UQVbuO2
RT @alei55: Joris Verkerk wint proloog Elfkroegetocht. Volgers komen nu binnen @cuijksweekblad @elfkroegetocht https://t.co/DuLNhnnaMQ
Durf jij deze ultieme proef aan? Kom dan naar de 34ste Kuukse elfkroegetocht! 🍍🌴🥥🎉 Bekijk nu de video-trailer door… https://t.co/6MS7kwfekv
Benut je talent en schrijf je in voor de wedstrijd van de Kuukse elfkroegetocht! #kuukse11 #rolschaatsen #diehards https://t.co/KgdGXwGItE
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR