ELF JAAR NA DATO WEER SCHAATSERS DOOR DE KROEGOude tijden herleven komende zaterdag in het centrum van Cuijk. Elf jaar nadat er tijdens de wedstrijd van de Kuukse elfkroegetocht voor het laatst binnen moest worden gestempeld, gaan de deelnemers opnieuw de kroeg in.

Een klein stukje historie: tot en met 2005 waren er voor de wedstrijdduo's maar liefst elf hindernissen. Die waren allemaal binnen in de stempelkroegen, waar de duo's ook hun drankje moesten drinken. Vanwege de grote populariteit bij recreanten wordt de wedstrijd sinds die tijd volledig buiten afgewerkt, met minder hindernissen en elf keer stempelen bij een buitenbar.

Komende zaterdag doen we tijdens de opnieuw tot leven geroepen prolooog een stap terug in de tijd. Het parcours dat de deelnemers aan de komende editie moeten afleggen om een zo goed mogelijke startpositie te verdienen, loopt door café De Posthoorn. Aan de ene kant erin, aan de andere kant eruit. Spektakel gegarandeerd dus!

De proloog is onderdeel van het traditionele Uur van Toebes. Na afloop zal op de Muur van Toebes tijdens een speciale ceremonie de derde winnaarssteen van Bastian van den Hoogen en Camiel Smits door pastor Theo Lamers worden ingezegend. Naderhand is er in De Posthoorn nog ruimte om het duo, dat zich afgelopen jaar in een illuster rijtje schaatste, te feliciteren.

Het Uur van Toebes (inclusief de proloog) is gratis te bezoeken door iedereen die de Kuukse elfkroegetocht een warm hart toedraagt. Aanvang: zaterdag 9 januari, 20.11 uur, Café de Posthoorn.

maandag 4 januari 2016 18:22


TOT
VOLGEND
JAAR!

#KUUKSE11
LAATSTE
TWIETS
 
Samensmelting ❤️! #trots #doorzetters #kuukse11 https://t.co/4OsvGeEFyD
Een nieuwe mijlpaal, ons eigen drankje: Zatte Zoef! #kuukse11 #carnaval #shotje https://t.co/8s3UQVbuO2
RT @alei55: Joris Verkerk wint proloog Elfkroegetocht. Volgers komen nu binnen @cuijksweekblad @elfkroegetocht https://t.co/DuLNhnnaMQ
Durf jij deze ultieme proef aan? Kom dan naar de 34ste Kuukse elfkroegetocht! 🍍🌴🥥🎉 Bekijk nu de video-trailer door… https://t.co/6MS7kwfekv
Benut je talent en schrijf je in voor de wedstrijd van de Kuukse elfkroegetocht! #kuukse11 #rolschaatsen #diehards https://t.co/KgdGXwGItE
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR