VERKERK PAKT PROLOOGZEGE MET FANTASTISCHE EINDSPRINTNa de ouderwetse passage dóór Café de Posthoorn heen lag hij nog op positie vier, maar met een ijzersterk slot greep Joris Verkerk zaterdagavond de zege in de proloog van de Kuukse elfkroegetocht, voor het eerst onderdeel van het Uur van Toebes.

De rolschaatser van Verkerk Verhuur - op carnavalsdinsdag een duo met Steef Gielens - versnelde op weg naar de tweede passage van het Heilig Hartbeeld. Vervolgens passeerde hij dankzij drie briljante pootje-overs in de laatste binnenbocht zijn enige overgebleven concurrent en gebruikte hij de daarmee gewonnen snelheid om de Muur van Toebes op te vliegen richting de finish.

Verkerk pakte daar met ruime voorsprong bordje nummer drie en botste vervolgens zo hard tegen het finish-hek, dat alle andere bordjes omvielen. Of dat een bewuste tactische keuze was bleef onduidelijk, maar hij maakte het daarmee de overige deelnemers wel een stuk lastiger om hun startnummer uit te kiezen. De titelverdedigers van Café de Kansas (7de startplek) en vaste podiumklanten Ut Word Wa (2de) en Café de Kwast (8ste) bemachtigden echter een prima uitgangspositie voor hun race. Ook het team van de Haagsestraat keek tevreden terug: zij verzekerden zich van de door hun zo felbegeerde 1ste startpositie.

Na de hectische proloog mocht het inmiddels illustere duo Bastian van den Hoogen en Camiel Smits de winnaarssteen van de 30ste editie zélf in de Muur van Toebes leggen. Daarvoor vond een misschien nog wel bijzonderder moment plaats. Moniek Arts, die de afgelopen editie na haar vijfde zege (een unicum) haar schaatsen aan de wilgen hing, werd tot haar grote verrassing geëerd met een oeuvreprijs. Daarvoor kreeg ze een gigantische pluche winnaarssteen.

Nadat Pastoor Theo Lamers de stenen had ingezegend nam het Oud-Rijders Legioen zoals gewoonlijk de avond over. De oud-winnaars van de Kuukse elfkroegetocht zijn het schaatsen dan misschien een beetje verleerd, ze gaven de deelnemers aan de komende editie wel het goede voorbeeld met hun drankconsumptie. Onder aanvoering van boegbeeld Tankie Ruigh gleden de door de Posthoorn geschonken glaasjes apfelkorn bijzonder soepel naar binnen.

Wie dat tijdens de 31ste Kuukse elfkroegetocht als beste doet, dat weten we op carnavalsdinsdag rond de klok van half twee!

Foto: Proloogwinnaar Verkerk (links) en Smits (rechts)

maandag 11 januari 2016 20:38


TOT
VOLGEND
JAAR!

#KUUKSE11
LAATSTE
TWIETS
 
Samensmelting ❤️! #trots #doorzetters #kuukse11 https://t.co/4OsvGeEFyD
Een nieuwe mijlpaal, ons eigen drankje: Zatte Zoef! #kuukse11 #carnaval #shotje https://t.co/8s3UQVbuO2
RT @alei55: Joris Verkerk wint proloog Elfkroegetocht. Volgers komen nu binnen @cuijksweekblad @elfkroegetocht https://t.co/DuLNhnnaMQ
Durf jij deze ultieme proef aan? Kom dan naar de 34ste Kuukse elfkroegetocht! 🍍🌴🥥🎉 Bekijk nu de video-trailer door… https://t.co/6MS7kwfekv
Benut je talent en schrijf je in voor de wedstrijd van de Kuukse elfkroegetocht! #kuukse11 #rolschaatsen #diehards https://t.co/KgdGXwGItE
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR