HEROïSCHE OMSTANDIGHEDEN: DEELNEMERS PURE HELDENEr viel maar één regenbui. Die begon alleen al om 11.11 uur en hield pas om 19.11 uur op. Die bijzonder slechte weersomstandigheden maakten van de 31ste Kuukse elfkroegetocht een van de zwaarste edities ooit. Diep respect voor de bijna 17.000 deelnemers die water en kou trotseerden en aan het einde van een heroïsche dag ‘uforisch’ met een onderscheiding naar huis gingen. En nog meer credits voor de doorweekte diehards tot het laatste moment hun feestje bij een van de acht buitenpodia bleven vieren.

En dan te bedenken dat veel deelnemers voordat ze begonnen aan hun butenoardse reis langs de elf Kuukse kroegen al een lastige hindernis moesten overwinnen. De muntenautomaten - voor het eerst aanwezig op het parcours - functioneerden niet zoals het zou moeten en dat zorgde voor lange wachtrijen. Alhoewel de Commissie Kuukse elfkroegetocht niet verantwoordelijk is voor de verkoop van munten, zullen we er alles aan doen om binnen onze mogelijkheden te helpen met de ontstane problemen. Meer info daarover volgt zo snel mogelijk.

Maar niet alleen door de regen en de munten was de 31ste editie van de enige echte en grootste elfkroegetocht van Nederland onvergetelijk. Want door het doorzettingsvermogen van lopers én artiesten stegen we vanaf het centrum van Cuijk met zijn allen weer naar grote hoogte.

Want als tientallen verklede vrouwen (en mannen) voor Podium Zuid samen met coverband Baby Blue het Tietenlied van Kinderen voor Kinderen van begin tot einde meezingen, dan weet je: het is een bijzondere dag. Dat bleek ook op het middelpunt van het ‘Kuukse’ universum: het podium rond het Heilig Hartbeeld. Gesteund door huis-dj Resound en een welkome overkapping zorgden André Hazes Jr. en Monique Smit voor uitbundige taferelen. Een kleine, doch zeer ritmische polonaise van een groep astronauten.. wat wil je nog meer?

Lekker raar wezen: dat deed iedere deelnemer. Binnen in de kroegen, maar zeker ook buiten in de regen. Met of zonder poncho. Anneke Grönloh en Bonnie St. Claire stalen de harten van het publiek met hun in Cuijk zeer populaire hits, Beethoven gaf een wervelende show op het Kerkplein en ook op het kleine podium voor de Korte Molenstraat bleven veel mensen stilstaan om te genieten van onder meer Jelle B en zijn gitaar.

Coverband The Originals zong verkleumde deelnemers de hele middag warm op het nieuwe hoofdpodium, Frater Jan Baptist. Daar sloot The Kik de dag af voor ongetwijfeld minder publiek dan ze normaal gesproken gewend zijn. Maar dat weerhield deze topband er niet van om het handjevol pure volhouders te trakteren op een heerlijk optreden.

En helemaal mooi: hoewel de omstandigheden bijzonder zwaar waren, was de inzet van EHBO slechts sporadisch nodig. Ook op het station verliep alles zonder problemen. Dat bewijst nog maar weer eens: elfkroegetocht-deelnemers zijn helden. Pure helden.

Tot ziens bij de 32ste Kuukse elfkroegetocht op dinsdag 28 februari 2017!

woensdag 10 februari 2016 16:04


TOT
VOLGEND
JAAR!

#KUUKSE11
LAATSTE
TWIETS
 
Samensmelting ❤️! #trots #doorzetters #kuukse11 https://t.co/4OsvGeEFyD
Een nieuwe mijlpaal, ons eigen drankje: Zatte Zoef! #kuukse11 #carnaval #shotje https://t.co/8s3UQVbuO2
RT @alei55: Joris Verkerk wint proloog Elfkroegetocht. Volgers komen nu binnen @cuijksweekblad @elfkroegetocht https://t.co/DuLNhnnaMQ
Durf jij deze ultieme proef aan? Kom dan naar de 34ste Kuukse elfkroegetocht! 🍍🌴🥥🎉 Bekijk nu de video-trailer door… https://t.co/6MS7kwfekv
Benut je talent en schrijf je in voor de wedstrijd van de Kuukse elfkroegetocht! #kuukse11 #rolschaatsen #diehards https://t.co/KgdGXwGItE
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR