EERSTE STEEN VOOR VERKERK EN VERKERKDe laatste jaren deden ze niet al te succesvol mee in afzonderlijke teams, maar in hun eerste optreden als duo was het meteen raak voor Joris en Robert Verkerk. Op de bijzonder regenachtige carnavalsdinsdag van 2016 verdiende het tweetal van Verkerk Verhuur eeuwige roem én een felbegeerde steen in de Muur van Toebes met hun eerste eindzege in de 31ste Kuukse elfkroegetocht.

Zou de familieband ze vleugels hebben gegeven? Feit is dat de bijzonder glad geworden klinkers, een nieuwe beklimming én de eerste echte afdaling ooit in de geschiedenis van de elfkroegetocht (beiden in het gerenoveerde Fraterstraatje) de twee Cuijkse neven niet hinderden om na iets meer dan negen minuten alweer terug te zijn bij het podium op het Kerkplein. Het duo - in januari ook al winnaar van de proloog - had na elf apfelkorntjes in bijzonder rap tempo zelfs nog voldoende lucht over om op de Muur van Toebes 33 bonusseconden te verdienen met de snelste eindsprint.

Daardoor bleven Verkerk en Verkerk het team van Café de Kwast (tweede) en de drievoudig winnaars van Café-Tapperij Kansas (derde) ruim voor. Ze deden dat na een herstart vanaf de 33e plek, toegekend na vroege materiaalpech.

Die beslissing van de wedstrijdjury komt het al zo grote podiumcomplex van De Kwast niet ten goede . Met debutant Wout Martens als vervanger van de zieke Stan Dievelaar schaatste Thomas van Alem zich voor de zesde keer in zijn elfkroegetocht-carrière op het podium. Zonder ook maar één keer te winnen. Een even imposante als voor hem frustrerende prestatie, waar Joop Zoetemelk een puntje aan kan zuigen. De prijs van beste kroegteam was voor De Kwast slechts een pleister op de wonde.

Achter het hectische geweld om de felbegeerde eindzege deed het team van Civicum Dames 1 in het vrouwenklassement wat ze de laatste jaren steevast doen: winnen. De zeer sterke Martine de Korte en jong talent Kim Geurts stonden hun mannetje in de top elf van het totaalklassement. Door net binnen de elf minuten te blijven kwamen ze zelfs als achtste binnen, iets dat in de rijke geschiedenis van de elfkroegetocht nog maar weinig is vertoond.

Ook de overige teams leverden een knappe prestatie, alleen al door de de eerste hindernis, die van het Oud-Rijders Legioen, te overwinnen. Het ORL stelde het uithoudingsvermogen van de deelnemende duo’s op de proef met een prachtig gebouwde butenoardse stellage. Terwijl de deelnemers alle kracht in hun handen nodig hadden om ET te laten vliegen, creëerden de mannen die de wedstrijd in het verleden kleur gaven zichzelf genoeg tijd om te jureren voor de ORL-prijs van het beste verklede team. Die eer ging naar de dames van de De Kloosterbrouwers.

De volledige uitslag van de 31ste Kuukse elfkroegetocht is hier te bekijken. Met de eerste 11 teams binnen twee minuten van elkaar en de eerste 22 teams ruim binnen het kwartier over de eindstreep lag het niveau weer bijzonder hoog. Hoe dat tijdens de 32ste editie is, weten we begin 2017 tijdens de proloog!

donderdag 11 februari 2016 15:31


TOT
VOLGEND
JAAR!

#KUUKSE11
LAATSTE
TWIETS
 
Samensmelting ❤️! #trots #doorzetters #kuukse11 https://t.co/4OsvGeEFyD
Een nieuwe mijlpaal, ons eigen drankje: Zatte Zoef! #kuukse11 #carnaval #shotje https://t.co/8s3UQVbuO2
RT @alei55: Joris Verkerk wint proloog Elfkroegetocht. Volgers komen nu binnen @cuijksweekblad @elfkroegetocht https://t.co/DuLNhnnaMQ
Durf jij deze ultieme proef aan? Kom dan naar de 34ste Kuukse elfkroegetocht! 🍍🌴🥥🎉 Bekijk nu de video-trailer door… https://t.co/6MS7kwfekv
Benut je talent en schrijf je in voor de wedstrijd van de Kuukse elfkroegetocht! #kuukse11 #rolschaatsen #diehards https://t.co/KgdGXwGItE
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR