UUR VAN TOEBES: OOK ONTHULLING ‘OVALE PLAQUETTE’De doorgewinterde Kuukse elfkroegetochtloper hoeven we het niet uit te leggen. Maar ook de buitendorpse deelnemers die zich met een fiks aantal stempels op hun kaart een weg omhoog werken weten vanaf de komende editie op welke historische plek ze dat doen. Tijdens het Uur van Toebes, komende zaterdag 28 januari vanuit Feestcafé Taurus, onthullen we een bijzondere ovale plaquette in de Muur van Toebes.

De Muur van Toebes. In het kort: de plek waar helden vereerd worden op de plek waar ze held werden. Het is een gemeen stukje vals plat naast de kerk dat al sinds het begin van de Kuukse elfkroegetocht scherprechter is in de wedstrijd. Een Muur voor rolschaatsers zoals de Ronde van Vlaanderen die voor wielrenners heeft. Een Muur vernoemd naar de in Cuijk zo geliefde Pastoor Jan Toebes (1923-1993). Een Muur met lastige klinkers én met speciale klinkers. Sinds enkele jaren liggen alle winnaars van de Kuukse elfkroegetocht met een speciale steen in de beklimming vereeuwigd.

Zaterdag (rond 21.33 uur) onthullen we met behulp van het Oud-Rijderslegioen (zij kennen de kuitenbijter als geen ander) een bijzondere, informatieve putdeksel onderaan de Muur, zodat iedereen op elk moment van het jaar zich realiseert over welk stukje historische grond hij of zij loopt.

Dat gebeurt tijdens het ‘gepimpte’ Uur van Toebes, de lokale opmaat naar de wedstrijd van de Kuukse elfkroegetocht. Vooraf is er voor de rolschaatsers van de komende editie een briefing (19.11 uur) en een proloog (20.22 uur). Ook wordt de steen van Joris en Robert Verkerk, winnaars van de 31ste Kuukse elfkroegetocht, in de Muur gelegd én gezegend door pastoor Theo Lamers.

Vanzelfsprekend is er naderhand een afterparty in De Taurus. Een mooie gelegenheid om meteen je 'weergaloze' stempelkaart te scoren, want die verkoop start op dezelfde avond. Online zijn de tickets vanaf zondag (29 januari) om 11.11 uur te verkrijgen.

dinsdag 24 januari 2017 18:10


TOT
VOLGEND
JAAR!

#KUUKSE11
LAATSTE
TWIETS
 
Samensmelting ❤️! #trots #doorzetters #kuukse11 https://t.co/4OsvGeEFyD
Een nieuwe mijlpaal, ons eigen drankje: Zatte Zoef! #kuukse11 #carnaval #shotje https://t.co/8s3UQVbuO2
RT @alei55: Joris Verkerk wint proloog Elfkroegetocht. Volgers komen nu binnen @cuijksweekblad @elfkroegetocht https://t.co/DuLNhnnaMQ
Durf jij deze ultieme proef aan? Kom dan naar de 34ste Kuukse elfkroegetocht! 🍍🌴🥥🎉 Bekijk nu de video-trailer door… https://t.co/6MS7kwfekv
Benut je talent en schrijf je in voor de wedstrijd van de Kuukse elfkroegetocht! #kuukse11 #rolschaatsen #diehards https://t.co/KgdGXwGItE
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR