JULLIE WAREN WEERGALOOS!Eén buitje, precies zoals beschermheer Piet Paulusma ons had voorspeld. Maar voor de rest regende het tijdens de 32ste Kuukse elfkroegetocht alleen maar meters bier. Het weer was prima. Het was weer prima!

Sterker nog: het was kwalitatief misschien wel de beste editie ooit, door onder meer een soepele muntenverkoop, gestroomlijnd deurbeleid (het stoplichtmodel functioneerde uitstekend) en verder amper incidenten. Maar het belangrijkste: het was overal ‘echt elfkroegetocht’, met veel liefde, ontelbare polonaises, duizenden schorre, meezingende kelen en al heel snel veel volle stempelkaarten.

Allemaal mede mogelijk gemaakt door een groot aantal geweldige artiesten. Zo ging Vieze Jack smerig goed los op podium Zuid, zetten The Dirty Daddies het Frater Jan Baptistplein (letterlijk) in vuur en vlam en deden The Euros hetzelfde op podium Noord. Het Kerkplein was al vroeg in de middag één hossende massa en bleef dat dankzij DJ Donn Camps tot ver na het optreden van Kees van Hondt.

Maar één man stak overal bovenuit: Piet himself, die tijdens zijn eerste bezoek aan ‘Kuuk’ liet zien niet alleen weerman, maar ook een volleerd popster te zijn.

Piet deed er tijdens zijn SBS6-weerpraatje nog een schepje bovenop bij het al in extase zijnde publiek rondom het Heilig Hartbeeld. En hij brak vooraf en naderhand ook een officieus wereldrecord selfies maken. Piet nam de tijd om dat wat de elfkroegetocht zo uniek maakt te ervaren. “Jullie deelnemers zijn echt fantastisch”, zei de weerman, nadat hij over een afstand van twintig meter meer dan honderd keer op de gevoelige plaat was vastgelegd.

De Kuukse elfkroegetocht sloot Piet in zijn armen, Piet sloot de Kuukse elfkroegetocht in zijn armen. Definitief. Vlak voor vertrek terug naar huis besloot onze vers gedoopte 'knuffelfries' dat hij meer wilde zijn dan alleen maar een beschermheer voor één editie.

“Ik word voor altijd jullie ambassadeur”, schudde hij Commissie-voorzitter Wout Mulders de hand.

Een groter compliment kon hij niet geven... jullie waren weergaloos!woensdag 1 maart 2017 18:32


TOT
VOLGEND
JAAR!

#KUUKSE11
LAATSTE
TWIETS
 
Samensmelting ❤️! #trots #doorzetters #kuukse11 https://t.co/4OsvGeEFyD
Een nieuwe mijlpaal, ons eigen drankje: Zatte Zoef! #kuukse11 #carnaval #shotje https://t.co/8s3UQVbuO2
RT @alei55: Joris Verkerk wint proloog Elfkroegetocht. Volgers komen nu binnen @cuijksweekblad @elfkroegetocht https://t.co/DuLNhnnaMQ
Durf jij deze ultieme proef aan? Kom dan naar de 34ste Kuukse elfkroegetocht! 🍍🌴🥥🎉 Bekijk nu de video-trailer door… https://t.co/6MS7kwfekv
Benut je talent en schrijf je in voor de wedstrijd van de Kuukse elfkroegetocht! #kuukse11 #rolschaatsen #diehards https://t.co/KgdGXwGItE
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR