GAAN VAN DEN HOOGEN EN SMITS VOOR EVENARING VAN HET RECORD?Jorn van Kampen en Frank van Hulst. Spreek die namen uit in het bijzijn van (oud-)rijders van de Kuukse elfkroegetocht en de ogen worden groot. Dit illustere duo won aan het begin van dit millennium de wedstrijdtocht liefst vijf maal. Een record dat tijdens de 33ste editie voor het eerst geëvenaard kan worden: Bastian van den Hoogen en Camiel Smits, al in het bezit van het eeuwige Cuijkse heldendom, gaan komende dinsdag voor hun vijfde titel.

Na hun winst in 2010, 2014, 2015 en 2017 is dit dynamische duo van Café-Tapperij Kansas opnieuw een van de topfavorieten voor de heroïsche tocht op rolschaatsen. Met hun op puur doorzettingsvermogen gebaseerde stijl gaan ze de elf kroegen en zeven hindernissen ongetwijfeld weer ruim binnen de tien minuten afraffelen. De vraag is: welke teams gaan dat ook doen?

Uitdager nummer een is Verkerk Verhuur. Winnaar in 2016 en als altijd in topvorm van Sven Kramer-achtige proporties. Zouden de neven van Verkerk met de door henzelf opgelegde druk om kunnen gaan?

Maar er zijn meer kanshebbers in het opnieuw bijzonder sterke startveld. Schrijf op voor het podium: Wijnand Blanken van den Berg en Nathan van den Hoogen (Café Goei Volluk). Dit team schurkt al jaren tegen een plek bij de eerste drie aan en ontwikkelt dusdanige hoge snelheden dat ze (terecht) van start gaan met helm. Maar: hoe verteren zij de lastige hindernissen?

Daarnaast is de succesvolle tandem Marco Arts/Rowan van Maasacker in ere hersteld en in betere fysieke conditie dan ooit, zijn er nog de altijd steady presterende mannen van Ut Word Wa 2 (Dennis Heijl en Tom van der Laan) en wat te denken van de voor het eerst samen rijdende broers Dievelaar. Zij zullen er alles aan doen om Café de Kwast een passend afscheidscadeau te geven (en zeg eerlijk: wat is een elfkroegetocht zonder een team van de ‘Kuukse huiskamer’ op plek twee of drie?).

En ach, je weet nooit: wie weet tovert het als 33ste startende 33ste team (Justin van Raffen en Tom Hillenaar) ondanks hun zeer intensieve voorprogramma iets uit de hoge hoed tijdens de 33ste Kuukse elfkroegetocht. Dinsdag rond 13.33 uur weten we het antwoord. Plaats van handeling: het Kerkplein!

donderdag 8 februari 2018 9:53


TOT
VOLGEND
JAAR!

#KUUKSE11
LAATSTE
TWIETS
 
Samensmelting ❤️! #trots #doorzetters #kuukse11 https://t.co/4OsvGeEFyD
Een nieuwe mijlpaal, ons eigen drankje: Zatte Zoef! #kuukse11 #carnaval #shotje https://t.co/8s3UQVbuO2
RT @alei55: Joris Verkerk wint proloog Elfkroegetocht. Volgers komen nu binnen @cuijksweekblad @elfkroegetocht https://t.co/DuLNhnnaMQ
Durf jij deze ultieme proef aan? Kom dan naar de 34ste Kuukse elfkroegetocht! 🍍🌴🥥🎉 Bekijk nu de video-trailer door… https://t.co/6MS7kwfekv
Benut je talent en schrijf je in voor de wedstrijd van de Kuukse elfkroegetocht! #kuukse11 #rolschaatsen #diehards https://t.co/KgdGXwGItE
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR