SCHEVE SCHAATS VOOR DE 17E MAAL UITGEREIKT!“Volledig terechte winnaar”, was de algemene mening afgelopen weekend. “Die blunder van Jos Kanters is volkomen terecht uitgemond in de Scheve Schaats”

Jaarlijks reikt de commissie Kuukse elfkroegetocht op een speciaal daarvoor bestemde avond de zogenaamde Scheve Schaats uit. Deze trofee wordt toegekend aan het commissielid die de grootste blunder heeft gemaakt tijdens (de voorbereidingen) van de voorafgaande editie. Dit jaar de ‘eer’ aan Jos Kanters om dit stukje marmer met daarop een scheef gemonteerde Friese doorloper een jaar op de schouw te plaatsen.

Het schimmige spel wie er wel en niet in aanmerking komen voor deze minder positieve erkenning begint tijdens de eerste vergadering van het seizoen. De persoon die de trofee in zijn of haar bezit heeft, neemt het initiatief. Notulen worden nagekeken, informeel overleg en achterkamertjes praat nemen bezit van de commissie. Iedereen kijkt schuchter om zich heen om te zien om hem geen oor aangenaaid wordt.

Dit alles leidt tot de Scheve Schaats avond waar de genomineerden voor deze award bekend gemaakt worden. De genomineerden van afgelopen jaar waren Erik van de Ven (hij wilde minder wedstrijdteams), Marlies van Kordelaar (zij vroeg zich af hoe een stempelkaart er eigenlijk uit ziet), Ralph Heijl (hij boorde een avond feestvieren voor de commissie om puur persoonlijke reden de door de neus) en Jos Kanters (hij reikte de prijs voor beste damesteam afgelopen jaar uit aan de verkeerde meiden)

De apotheose kwam even na middernacht toen de voorzitter het woord nam en aansluitend de echte winnaars van de damesprijs Eetcafé De Toerist binnen kwamen lopen. Met schaamrood op de kaken maar ook met 6 zoenen nam Jos de trofee in ontvangst. In zijn nauwelijks voorbereide bedankspeech kon een goed luisteraar nogmaals een ingetogen 'sorry' horen!

De gehele historie van de Scheve Schaats vind je hier.

vrijdag 29 januari 2010 0:00


TOT
VOLGEND
JAAR!

#KUUKSE11
LAATSTE
TWIETS
 
Samensmelting ❤️! #trots #doorzetters #kuukse11 https://t.co/4OsvGeEFyD
Een nieuwe mijlpaal, ons eigen drankje: Zatte Zoef! #kuukse11 #carnaval #shotje https://t.co/8s3UQVbuO2
RT @alei55: Joris Verkerk wint proloog Elfkroegetocht. Volgers komen nu binnen @cuijksweekblad @elfkroegetocht https://t.co/DuLNhnnaMQ
Durf jij deze ultieme proef aan? Kom dan naar de 34ste Kuukse elfkroegetocht! 🍍🌴🥥🎉 Bekijk nu de video-trailer door… https://t.co/6MS7kwfekv
Benut je talent en schrijf je in voor de wedstrijd van de Kuukse elfkroegetocht! #kuukse11 #rolschaatsen #diehards https://t.co/KgdGXwGItE
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR