EXTRA EXTRA VRIJWILLIGERSDe 1ste Kuukse elfkroegetocht in 1986 was nauwelijks te vergelijken met de tocht zoals die nu gereden wordt. Het “festijn” was verspreid over de hele carnaval. Dat de recreantentocht eigenlijk al direct een succes was hadden de initiatiefnemers niet in de gaten. Het viel ook niet echt op: de lopers hadden de hele carnaval de tijd om de elf kroegen te bezoeken. Toen naderhand de balans werd opgemaakt, 650 deelnemers, was direct duidelijk dat de formule succesvol was.
In 2009 is het aantal deelnemers aan de recreantentocht opgelopen tot bijna 20.000. Het mag duidelijk zijn dat niet alleen het aantal deelnemers is gegroeid maar het hele evenement is in omvang toegenomen. Meer artiesten dan ooit tevoren treden aan op een als maar groeiend aantal podia.

Een evenement van dergelijke omvang heeft veel professionals aan het werk. Maar de basis wordt gelegd door een heel legioen vrijwilligers die veelal achter de schermen werkzaam zijn.
Aanwezigheid van EHBO, hekkenwachters en blaaskapellen. Medewerkers aan de wedstrijd zoals hindernisbouwers, tijdwaarnemers, hekkensjouwers en de Kuukse brandweer.
Plakkers en knopers van de stempelkaarten en natuurlijk de mensen die de prijzen verzorgen.
Onmisbaar zijn natuurlijk ook de chauffeurs en bouwers die voor dag en dauw alles op de plaats zetten. Ook kassa- en Pipowagen medewerkers en niet te vergeten de toppers die de catering verzorgen voor de commissie. Natuurlijk geven ook De Nölers met voorop dit jaar Prins Theo V en zijn gevolg acte de presens en is burgemeester Schoots wederom van de partij. Zonder al deze belangeloze medewerking van honderden vrijwilligers zou de carnavalsdinsdag in Kuuk nooit zijn uitgegroeid naar wat het nu is.

Een heel belangrijkste bijdrage wordt natuurlijk geleverd door de wedstrijdrijders en het publiek. Het publiek zorgt uiteindelijk voor de gezellige en vooral goede sfeer. Als iedereen geniet van een geweldige dag is dit voor al deze vrijwilligers de mooiste beloning die er is. Dit is de beste stimulans voor hen om ook deze XXVste editie tot XXVte editie te maken.

woensdag 27 januari 2010 0:00


TOT
VOLGEND
JAAR!

#KUUKSE11
LAATSTE
TWIETS
 
Samensmelting ❤️! #trots #doorzetters #kuukse11 https://t.co/4OsvGeEFyD
Een nieuwe mijlpaal, ons eigen drankje: Zatte Zoef! #kuukse11 #carnaval #shotje https://t.co/8s3UQVbuO2
RT @alei55: Joris Verkerk wint proloog Elfkroegetocht. Volgers komen nu binnen @cuijksweekblad @elfkroegetocht https://t.co/DuLNhnnaMQ
Durf jij deze ultieme proef aan? Kom dan naar de 34ste Kuukse elfkroegetocht! 🍍🌴🥥🎉 Bekijk nu de video-trailer door… https://t.co/6MS7kwfekv
Benut je talent en schrijf je in voor de wedstrijd van de Kuukse elfkroegetocht! #kuukse11 #rolschaatsen #diehards https://t.co/KgdGXwGItE
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR