Oprichter Erik van de Ven sprak met trillende stem de historische woorden: dit was het grootste feest in 33 jaar Kuukse elfkroegetocht. En daar was geen woord aan gelogen. Op een uit zijn voegen barstend Frater Jan Baptistplein sloot Snollebollekes op geweldige wijze een fantastische jubileumeditie af.

Dat daarbij ook nog een Brabants wereldrecord van links naar rechts springen werd verbroken was een extra kers op een al zo heerlijk smakende verjaardagstaart. Enkele uren eerder was met Stef Ekkel ook al een officieus wereldrecord woonbootroeien gevestigd.

Het ging van record naar hoogtepunt en van hoogtepunt naar record: Def Rhymz, Het Feestteam, Q-Music het Foute Uur, WC Experience, Wir Sind Spitze en natuurlijk Lamme Frans. Hij zong hit na hit en stuwde tijdens ‘Alles Moet Op’ de baromzet op het Kerkplein naar recordhoogte.

De thuisblijvers kregen als vaker ongelijk. Een record aantal zonuren zorgde er niet alleen voor dat de lokale kneu’s het spoor al vroeg op de dag volledig bijster waren, maar ook voor misschien wel voor het beste buitenfeest ooit. Jeugdelijke deelnemers in oude, originele kroegetochttruien, ervaren deelnemers in hippe feestbeest-onesies en alles daartussenin: samen braken jullie record op record. We registreerden tijdens de 33ste Kuukse elfkroegetocht ook nog de vroegste (ruim voor 11.11 uur) én de langste polonaise (opnieuw tijdens Snollebollekes) ooit.

En dat allemaal vrijwel incidentloos. Het was carnaval zoals carnaval hoort te zijn.

Daarvoor verantwoordelijk: jullie. Want jullie waren geweldig. Houdoe en bedankt. En vooral tot dinsdag 5 maart 2019: de 34ste Kuukse elfkroegetocht!