Een nieuwe mijlpaal in de meer dan dertig jaar oude geschiedenis van de Kuukse elfkroegetocht. Op dinsdag 5 maart kunnen de bezoekers van de enige echte kroegentocht van Nederland kennismaken met Zatte Zoef, een volledig nieuw ‘shotje’ met 11 min 1% alcohol.

Beloning
Zatte Zoef was in het verleden de mascotte van de Kuukse elfkroegetocht, maar verdween bijna 11 jaar geleden van het toneel en maakt op deze bijzondere manier zijn terugkeer. Vanaf de 34ste editie is Zatte Zoef officieel smaakmaker van de Kuukse elfkroegetocht en als ‘overwinningsdrank’ een belangrijk onderdeel van het thema, Expeditie Kuuk. Deelnemers die tijdens hun barre tocht doorzetten en (zoals het hoort) hun kaart vullen met stempels van elf verschillende kroegen, krijgen eenmalig een Zatte Zoef als extra beloning.

Gouden Munt
Pure Robinsons hoeven daarvoor maar een handeling te verrichten, een handeling die na zo’n zware expeditie haalbaar is voor iedereen. In het bekende ovaaltje, de onderscheiding die deelnemers al 34 jaar krijgen na het voltooien van de elfkroegetocht, zit tijdens Expeditie Kuuk een uitdrukbare Gouden Munt. Die munt is aan een groot aantal barren inwisselbaar voor een Zatte Zoef (of een ander, non-alcoholisch drankje).

Bijzondere samenwerking
Het shotje (10%) is ontstaan uit een samenwerking tussen de Commissie Kuukse elfkroegetocht en de Cuijkse kasteleins en zal in de toekomst tijdens de gehele carnaval (en ook daarbuiten) te verkrijgen zijn.

,,Als je een expeditie als deze tot een goed einde hebt gebracht, hoort daar een passende beloning bij”, zegt Robert van Hemmen, commissielid van de elfkroegetocht. ,,Zo is het idee van Zatte Zoef geboren. We zijn er trots op dat we dit samen met de kasteleins aan onze deelnemers kunnen aanbieden.”

,,Zatte Zoef is een prachtig initiatief om de samenwerking tussen kroegen en commissie te intensiveren”, stelt Erwin Poels, uitbater van Café Taurus en voorzitter van de Cuijkse centrumkasteleins. ,,We geloven erin dat dit shotje kan uitgroeien tot een vaste waarde tijdens de elfkroegetocht, de carnaval en misschien zelfs daarbuiten.”