Zo, wat was dit een momento hé. Of je afgelopen dinsdag nu gruun, gèel of met een ander fijn gevoel naar huis ging… jij was er mede verantwoordelijk voor dat de (uitverkochte) 35ste Kuukse elfkroegetocht de boeken ingaat als een van meest geslaagde edities ooit. Wat een gekte, wat een sfeer, wat een verbondenheid, wat een carnavalsfeest!

En vooral ook: wat een weer. In dagen dat storm, hagel en wind de carnaval bedreigden hadden we in het centrum van Cuijk van 11.11u tot 19.11u puur geluk. Dat bij het optreden van Het Feestteam veel blote basten te zien waren tijdens het nummer Shirt uit en Zwaaien says it all: in Kuuk heerste als altijd het ideale feestklimaat. 

Het ging overal zo los dat zelfs het Heilig Hartbeeld bij podium Maasstraat regelmatig ritmisch meebewoog en dat de Kerk stond te trillen op zijn grondvesten bij de optredens van Veul Gère en Zanger Kafke. René Schuurmans was zo onder de indruk van alles wat hij zag op het Louis Jansenplein, dat hij tijdens zijn (overigens lekkere) optreden vergeten was in welke provincie hij was aanbeland. 

Nee René, al die gekte was gewoon Bij ons in Brabant.

Waar we weten hoe we een feestje moeten bouwen. Waar lokale toppers worden omarmd, waar we goed zijn in meeblèren met Nederlandstalige hits en waar we – zeker als de enige echte Stef Ekkel er is – woonbootroeien als de beste. Waar zowel op het Louis Jansenplein als op het Frater Jan Baptistplein de emoties loskwamen bij een indrukwekkende uitvoering van I will always love you.

En waar we ook weten wat doorzetten is. Credits naar alle 16.000 recreatieve deelnemers voor het volstempelen van de meest duurzame stempelkaart ooit en het massaal leegdrinken van de eerste echte elfkroegetochtbekers van 100% gerecycled plastic. 

Maar ons respect gaat vooral ook naar de toppers op rolschaatsen. Winnaars van de 35ste Kuukse elfkroegetocht werden Nathan van den Hoogen en Wijnand Blanken van den Berg. Dit duo van Café Goei Volluk piekte na een grondige voorbereiding op het juiste moment. Hun tijd van 6.56 minuten gaat de boeken in als de snelste ooit op het huidige parcours. 

Minstens zo indrukwekkend was de prestatie van Café-Tapperij Kansas – Lia’s Ladies. Met hun tijd van 11.34 minuten wonnen Charlotte Reijs en Sophie van Mullekom niet alleen de wedstrijd bij de vrouwen, ze werden ook zesde overall en eindigden zelfs maar op 18 seconden van het podium.  

Het mooie is: volgend jaar kunnen we het allemaal weer opnieuw meemaken. We hopen dat jullie er allemaal weer bij zijn tijdens de 36ste Kuukse elfkroegetocht op dinsdag 16 februari 2021!