We hebben de beslissing zo lang mogelijk uit willen stellen, maar wat iedereen met een carnavalshart al aan zag komen is nu definitief. Er is op dinsdag 16 februari 2021 geen Kuukse elfkroegetocht. In de tijd van een rondwarend coronavirus is er  in het centrum van Cuijk simpelweg geen plek voor 16.000 deelnemers en hun jaarlijkse heroïsche tocht langs de elf lokale stempelkroegen. 

,,Op basis van de huidige noodverordeningen en de ontwikkeling van het virus is het onmogelijk om een feest als de elfkroegetocht te houden”, stelt Lars Arts, voorzitter van de Commissie Kuukse elfkroegetocht. ,,En stel dát in februari weer meer kan dan nu, dan nog is het voor ons niet haalbaar om te organiseren. Het zijn juist deze maanden waarin we ons evenement op poten zetten. We zijn een vrijwilligersorganisatie, en hebben te maken met leveranciers, de deelnemende kroegen en kaartverkoop. We kunnen niet een paar maanden net doen alsof en dan alsnog de boel afblazen.”

De Kuukse elfkroegetocht heeft een rijke geschiedenis van thema’s en originele side-events. De commissie is op dit moment aan het nadenken of het mogelijk is om de komende editie in een andere, ‘corona-geschikte’ vorm toch te laten plaatsvinden. Houdt social media in de gaten om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen.