confetti

Sinds 1986

De eerste editie van de Kuukse elfkroegetocht was in 1986. Toen was de wedstrijd op vrijdagavond, recreatieve deelnemers hadden heel de carnaval (dus tot en met dinsdag) de tijd om elf stempels op hun kaart te verzamelen. De 2de Kuukse elfkroegetocht was alleen op dinsdag en sindsdien is die dag in Cuijk nooit meer hetzelfde geweest. Inmiddels is de Kuukse elfkroegetocht uitgegroeid tot de grootste kroegentocht van Nederland. De kern van het feest is gelukkig altijd hetzelfde gebleven: de uitdaging om een volle stempelkaart te halen tijdens een dag met een unieke carnavalssfeer! 

zegel
1986
De 1ste Kuukse elfkroegetocht! Een nieuw carnavalsevenement in Cuijk. De wedstrijd is op vrijdagavond en recreatieve deelnemers hebben de gehele carnaval (van zaterdag tot en met dinsdag) de tijd om hun stempelkaart vol te krijgen.
image
line
1987
Vanaf de 2de editie vindt het evenement plaats op een vaste dag. De carnavalsdinsdag in Cuijk staat sindsdien in het teken van de Kuukse elfkroegetocht.
image
line
1990
Tijdens de 5de editie wordt het eerste thema van de Kuukse elfkroegetocht geboren: ‘Wij zijn er klaar voor’!
image
line
1994
Burgemeester Henk Hendriksen wordt gevraagd om met ludiek hoedje te poseren voor de poster. De burgervader twijfelt geen seconde. De poster met Hendriksen wordt hét uithangbord van 9de editie met thema ‘Kuuk van de kaart’.
image
line
1996
Tijdens de Lust(r)um-editie moeten de wedstrijdrijders van de Kuukse elfkroegetocht – net als bij de notoire bijna-naamgenoot – de elementen trotseren. De 11de editie is niet alleen wit door een overlopende schuimkraag, ook de sneeuw hult het parcours in een koud, wit jasje.
image
line
1999
De eerste keer dat de jaarlijks terugkerende schuimkraag onderdeel wordt van de wedstrijd van de Kuukse elfkroegetocht. De bak wordt gevuld door de brandweer en is ieder jaar weer een ware publiekstrekker!
image
line
2004
De 19de editie heeft als thema Overal Blauw. De Kuukse elfkroegetocht begon zich steeds meer richting een straatcarnaval te bewegen. Het hoogtepunt is de Grotestraat, waar een mensenmassa het straatbeeld blauw kleurt.
image
line
2006
Tijdens de 21ste editie krijgen all-time winnaars van de wedstrijdtocht Frank van Hulst en Jorn van Kampen hun ‘Oeuvreprijs’ uitgereikt.
image
line
2012
De inmiddels wereldberoemde stempelkaart is vanaf het begin hét bewijs dat je de enige echte Kuukse elfkroegetocht hebt volbracht. Zo ook tijdens de 21ste editie, waarop het evangelie van Zatte Zoef volop wordt gepredikt.
image
line
2014
De helden van de wedstrijd worden vereeuwigd in de Muur van Toebes. Deze door de commissie bedachte naam wordt in 2021 in het officiële stratenplan van Nederland opgenomen.
image
line
2014
De 29ste editie is een gigantisch succes! Voor de eerste keer togen er 20.000 deelnemers uit alle windstreken naar Cuijk om hun carnavalsdinsdag hier te vieren. De Kuukse elfkroegentocht is sindsdien de grootste kroegentocht van Nederland.
image
line
2015
Op het kruispunt van de Grotestraat en de Maasstraat verrijst een nieuw podium rondom het Heilig Hartbeeld. In 360 graden wordt er gefeest onder toeziend oog van Christus.
image
line
2017
’s Lands bekendste weerman wordt officieel beschermheer van de Kuukse elfkroegetocht. Tijdens de editie met het thema Weergaloos presenteert Piet Paulusma het weerbericht voor SBS6 vanuit Cuijk.
image
line
2019
Tijdens ‘Expeditie Kuuk’ krijgen deelnemers een extra stimulans om de tocht der tochten te volbrengen: Zatte Zoef maakt zijn intrede als shotje van de Kuukse elfkroegetocht. De onderscheiding bij een volle stempelkaart bevat een muntje waarmee deelnemer het shotje kunnen halen.
image
line
2021
Hoewel de coronapandemie er voor zorgt dat er geen carnaval gevierd kan worden, vindt de 36ste Kuukse elfkroegetocht toch doorgang in de vorm van een bordspel. Inclusief stempelkaart, hindernissen, stickers en onderscheiding!
image
line
2023
Een kwaliteitsimpuls! Niet alleen opent er met het Zatte Zoef-plein een geheel nieuw podium, ook krijgt de Grotestraat met de Brug van Bartlehiem een heuse podiumbrug waar deelnemers onderdoor kunnen hossen.
image
line
2024
Cuijks is smoorverliefd! Tijdens de 38ste Kuukse elfkroegetocht met het thema Hoteldebotel zijn er maar liefst twee huwelijksaanzoeken - een gepland op het Kerkplein en een ongepland in de Maasstraat!
image
line
line
2024