confetti

Algemeen

Recreant of wedstrijdrijder?

De enige echte Kuukse elfkroegetocht heeft deelnemers in twee verschillende categorieën: recreanten en wedstrijdrijders. De recreanten lopen de elfkroegetocht geheel in eigen tempo. Wedstrijdrijders (slechts een klein percentage van het totaal aantal deelnemers) schrijven zich van tevoren in en gaan als team van twee de elf kroegen langs, op rolschaatsen, met een touw aan elkaar vast en in een zo snel mogelijke tijd. Hier meer info over de wedstrijd, die al sinds de eerste editie een belangrijk onderdeel is van de elfkroegetocht.

De stempelkaart

Tijdens de Kuukse elfkroegetocht is de stempelkaart heilig. Zonder stempelkaart kun je op carnavalsdinsdag helemaal niks! Stempelkaarten zijn in de weken voor de elfkroegetocht te koop in de deelnemende kroegen, of online via deze website of facebook.Het is je entreebewijs voor de Kuukse elfkroegetocht. Koop je online een e-ticket, dan krijg je op vertoon van dat ticket voor het binnengaan van het kroegetochtparkoers je stempelkaart. Heb je voor de start van elfkroegetocht nog geen stempelkaart of e-ticket weten te bemachtigen, dan zijn er – indien niet uitverkocht – ook nog kaarten aan de kassa te koop.

De tocht

Vanaf 11.11 uur tot 19.11 heb je de tijd om de tocht der tocht te volbrengen. Dat mag in je eigen tempo en in je eigen volgorde. Doel is om in elke deelnemende kroeg een drankje (al dan niet alcoholisch) te nuttigen. In ruil daarvoor krijg je op je stempelkaart in het vakje van desbetreffende kroeg een stempel. In de laatste kroeg die je bezoekt krijg je voor één drankje zelfs twee stempels: een in het vakje van de kroeg zelf en een in het vakje onderscheiding. Als bewijs dat jij de enige echte Kuukse elfkroegetocht tot een succesvol einde hebt gebracht, krijg je dan ook een onderscheiding die je onder aan de stempelkaart kunt hangen.

Klaar. En dan?

Het is natuurlijk geen bezwaar om als je de elfkroegetocht hebt volbracht, bij een aantal kroegen of bij een van de vele podia met artiesten de andere deelnemers nog even te laten zien dat je het, tegen de verwachting in misschien, hebt gehaald! Lekker doorfeesten dus. En als het buiten afgelopen is, gaan er nog genoeg kroegen tot middernacht door..

Nog vragen?

Kijk even bij de veelgestelde vragen.

39ste
KUUKSE ELFKROEGETOCHT
CARNAVALSDINSDAG
4 MAART 2025