confetti

Winnaars ijskoude proloog gaan voor startnummer 4

dinsdag 16 januari 2024

In Cuijk eren we graag onze helden, zo ook de winnaars van de 37ste Kuukse elfkroegetocht. Onder toeziend oog van onder andere de wedstrijdrijders van aankomend jaar, Ut Word Wà, het Oudrijderslegioen, Karnavalsgezelschap De Nölers én CV de Eikels onthulde pastoor Theo Lamers de steen met de namen van winnaars Nathan van den Hoogen en Wijnand Blanken van den Berg. Er werd een kort gebed opgezegd door de pastoor en namen werden gezegend, zodat de steen ook met goedkeuring van boven in het straatbeeld van Cuijk is komen te liggen. 

De proloog kende dit jaar een nieuwe opzet: teamleden reden afzonderlijk van elkaar vijfmaal hetzelfde rondje (Kerkplein – Grotestraat – Maasstraat – Muur van Toebes). Na elke ronde dienden ze een consumptie te nuttigen alvorens ze hun tocht mochten vervolgen. Aan het einde van de vijfde ronde mocht het eerst aangekomen teamlid een startnummer pakken dat pas ingeleverd kon worden als beide teamleden de finish bereikt hadden. Een leuk feitje is dat de totale afstand van de proloog 1111 meter bedroeg. 

Het winnende team werd dit jaar geleverd door Café Toebes: Tim en Thomas van Boekel waren na vijf ronden het eerste duo dat binnen was. Zij kozen voor het strategische startnummer 4. De wedstrijd op 13 februari zal worden afgetrapt door het team van de Nölers. 

De nieuwe invulling van de proloog werd goed ontvangen door de aanwezige teams. Deze kwamen niet enkel uit de regio, maar trokken vanuit het gehele land naar Cuijk. Met deelnemers uit Eindhoven, Rotterdam, Dordrecht en Groningen heeft de wedstrijd van de 38ste Kuukse elfkroegetocht een nationaal karakter. Dat de wedstrijd niet alleen voor jonkies is, blijkt uit de leeftijdsveld van de deelnemers: met 62 jaar is Guido van Oorschot de oudste rijder van de wedstrijd.  

 

 

 

Overzicht