confetti

Helemaal Hoteldebotel - Niels en Adisa

donderdag 18 januari 2024

In het pittoreske Zeeland wonen Niels (30) en Adisa (29). Hij komt van oorsprong uit Odiliapeel, zij uit Eindhoven. De liefde bracht ze naar de Peelrand. Die liefde ontstond op het mooiste evenement van de carnavalsdinsdag: de Kuukse elfkroegetocht. De 37ste, van afgelopen jaar, om precies te zijn. Niels is dan inmiddels al een redelijk ervaren kroegentochtdeelnemer.

“Ik heb op de middelbare school in Mill gezeten. En iedereen uit Mill ging die laatste dag van carnaval eerst naar de optocht in Haps en daarna naar Cuijk. Even denken, ik ben inmiddels dertig en toen we gingen waren we volgens mij achttien. Als je dan twee jaar corona eraf trekt, dan zit je wel aan tien jaar.”

Adisa is van Eindhoven naar Zeeland verhuist en kent een van de vrienden van Niels: “Ik ken Jaap, de beste vriend van Niels. Die kende ik eigenlijk al vanuit de kroeg. Jaap heeft mij toen in mijn relatie eigenlijk altijd gesteund en gezegd dat ik bij zijn vriendengroep welkom ben.”

Voor Adisa was Flauwer Power haar eerste kennismaking met de Kuukse elfkroegetocht. Niels vertelt dat de voorverkenning van beide kanten dezelfde carnaval begon, een dag voordat de vonk in Cuijk definitief oversloeg: 

“Maandag waren we bij de carnaval in Schaijk en toen hebben we even een kort gesprekje gehad, een half uurtje zeg maar. Toen ging ze op een gegeven moment, want ze wilde naar huis. Ik was toen voor het eerst in negen jaar vrijgezel, dus ik dacht: hé, die carnaval, dat wordt ‘m wel dit jaar! Ik dacht, ik blijf nog eventjes. Toen ze ging hebben we Instagram uitgewisseld en dat was het ook. Maar de dag erna ging ze dus ook met ons weer mee naar de elfkroegetocht.”

Die dinsdag begint Niels zijn dag met een ochtendwandeling, die eindigt aan tafel bij Adisa. Daar bespraken de twee onder het genot van een kopje koffie hun beide situaties: allebei net uit een relatie en blij dat ze iemand hebben gevonden waarmee ze gewoon een praatje kunnen maken. Niet veel later vertrekken ze met acht man richting Cuijk – als enige twee vrijgezellen in een vriendengroep waarin verder iedereen vaste partners heeft. 

“Zij is op een gegeven moment haar jas op gaan hangen en ik ging met haar mee. Toen raakte we weer aan de praat. Maar werd het al in een keer een heel ander gesprek dan dag ervoor. Want die dag ervoor spraken we elkaar voor het eerst, dan leer je elkaar een beetje kennen. En de dag naderhand dan praat je al over heel andere dingen. Toen vonden we elkaar eigenlijk al een beetje interessant. 

Wij staan traditiegetrouw met de vriendengroep altijd tegenover de schouwburg en Adisa en ik gingen even plassen. Daar heb je op een gegeven moment – en ik vind dat altijd een prachtig punt – als ze daar met die rolschaatsen voorbij komen een heel scherpe hoek (de hoek tussen de Maasstraat en de Muur van Toebes, red). Daar hebben we voor het eerst gekust, ja. We dachten dat een vriend van mij dat had gezien, maar dat had hij gelukkig niet! Kijk, en zo was op de Kuukse elfkroegetocht onze eerste kus. We vonden elkaar toch wel heel interessant in één keer. 

Vervolgens dachten we een beetje van ja, eens kijken waar het op uitdraait. Want zij heeft dan een iets kortere relatie gehad, maar ik kwam uit een relatie van negen jaar. Na de kroegentocht hebben we elkaar regelmatig gezien. Na twee dagen gaf Adisa aan het niet zo goed te weten. Later kreeg ik een berichtje waarin ze schreef dat ze me misschien stiekem toch wel leuk vond. Daarna zijn we weer begonnen met daten en dat hebben we behoorlijk lang gedaan. Vanaf begin maart tot in juni, en toen vroeg ik of ze alsjeblieft verkering met me wilde. 

Ik zei ook tegen mensen dat ik me weer twintig voelde. Want je krijgt echt weer dat verliefde gevoel van dat je een puber bent. Kijk, vroeger was je blij op MSN als je iemand kan spreken, tegenwoordig ben je blij als je een leuk WhatsAppje krijgt.”

De 38ste Kuukse elfkroegetocht vindt plaats op 13 februari, de dag voor Valentijnsdag. Het thema Hoteldebotel is daarom ook niet geheel willekeurig gekozen. Op de vraag hoe een kroegentochtdeelnemer een potentiële Valentijn het beste kan benaderen is het antwoord net zo eenvoudig als mooi: “Blijf gewoon jezelf. Maak jezelf niet mooier als je daar bent, want anders valt het achteraf alleen maar tegen. Blijf gewoon vanaf moment één jezelf en geniet van het moment.”

Overzicht