confetti

Mag wat kosten!

Jullie hebben het je misschien vorig jaar ook al afgevraagd: waarom kost een ticket voor de Kuukse elfkroegetocht zo veel meer dan een aantal edities terug? We hebben er met de vrijwilligers alles aan gedaan om dit jaar geen prijsverhoging voor reguliere tickets door te hoeven voeren en dat is gelukt! Helaas kunnen we niet meer terug naar de prijzen van vroeger. Het is natuurlijk makkelijk voor ons als organisatie om alles af te schuiven op de impact die de coronacrisis heeft gehad op de evenementenbranche. Maar we willen jullie graag toch een kijkje geven in de organisatie van de Kuukse elfkroegetocht en uitleggen waarvoor we dan de prijs van het ticket zo nodig hebben. 

Wat is er de afgelopen jaren gebeurd?

Iedereen merkt dat het dagelijks leven duurder is geworden: het pakje spaghetti in de supermarkt, de benzine aan de pomp, klusspul bij de bouwmarkt en natuurlijk het biertje in de kroeg. Dit geldt zeker ook voor ons als organisatoren van een groot carnavalsevenement dat jaarlijks zo'n 14 duizend bezoekers trekt. De prijsstijgingen hebben ook doorgewerkt op de organisatie van evenementen en zo ook op de Kuukse elfkroegetocht. Podia, hekken, barren, beveiliging en artiesten zijn er helaas niet goedkoper op geworden. De afgelopen twee edities samen hebben wij in onze kosten prijsstijgingen ondervonden van circa 45%. De extra kosten moeten op een of andere manier worden opgevangen om dit feest te kunnen blijven organiseren.

Vrijwilligers

Sinds 1986 wordt de Kuukse elfkroegetocht georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Op dit moment is de commissie Kuukse elfkroegetocht 28 koppen sterk. We zetten ons het hele jaar met liefde in om een fantastische editie neer te kunnen zetten. Als commissie verdienen wij niks aan het geld dat jullie betalen voor een ticket. Wij investeren een eventuele winst in de volgende editie om jullie wederom te verrassen en een geweldige dag te laten ervaren of vormt het een buffer om tegenvallers op te vangen.

Jullie bijdrage

Jullie bijdrage? Die is voor de Kuukse elfkroegetocht heel waardevol. Met de aankoop van je ticket draag je bij aan het dekken van de kosten van deze editie van de Kuukse elfkroegetocht. Zonder jullie kunnen wij dit prachtige evenement niet organiseren. Wij hopen dat we via deze uitleg jullie een kijkje kunnen geven in de totstandkoming van de ticketprijs. We zijn daarom ook trots op het feit dat we door inspanningen van de organisatie, partners en leveranciers de prijs van een regulier ticket ondanks inflatie gelijk hebben kunnen houden ten opzichte van vorig jaar. De Kuukse elfkroegetocht is een stichting zonder winstoogmerk en betaalt vrijwel alle kosten met de opbrengst van de verkoop van de tickets. De kasteleins van Cuijk betalen ook een hele mooie bijdrage aan de organisatie, maar de drankomzet is voor henzelf. Zo proberen wij de Cuijkse horeca met ons evenement te steunen.

39ste
KUUKSE ELFKROEGETOCHT
CARNAVALSDINSDAG
4 MAART 2025